вівторок, 6 вересня 2011 р.

LibreCAD

LibreCAD – система 2D креслення. Звідки взялася ця система та , що вона представляє на сьогодні. З офіційного http://librecad.org сайту історія формування LibreCAD звучить так:

LibreCAD з'явився як CAM додаток до системи QCAD та був призначений для використання з ЧПУ станками.
QCAD CE була побудована на застарілих бібліотеках Qt3, та повна бути портована на на нову версію бібліотек Qt4. В процесі портування виник проект CADuntu.
CADuntu проіснував пару місяців та товариство вирішило змінити назву проекту, вирішивши, що ім'я було недоречним. Після обговорення в спільноті та дослідження існуючих імен, CADuntu було змінено на LibreCAD.
Портування системи рендиринга на Qt4 виявилося складним завданням LibreCAD і зараз ще залежить від Qt3.




Одже LibreCAD є потомком QCAD так само як і QCAD розповсюджується на умовах GNU GPL (генеральної публічної ліценції).
Зовнішній вигляд LibreCAD



Можливості LibreCAD. В цій системі дуже просто, якщо попрацювати день два, виконувати 2D креслення. Система шрифтів залишилася така сама як і в QCAD. Тому Українські шрифти від Qcad так само можна застосувати і в LibreCAD. Інтерфейс також став Україномовним.

Нове в Libre CAD – це те, що з'явився інструмент ”полілінія”

З даних офіційного блогу http://blog.librecad.org/2011/04/adding-dwg-support/ в LibreCAD буде поступово добавлена підтримка dwg формату.


Що можна сказати LibreCAD швидка зручна система 2D креслення. Вона ідеально підійде для студентів та й в повсякденній роботі інженера теж знадобиться. Так для того щоб повністю оцінити цю програму потрібно хоча б 1...2 проекти, невеличких, виконати в ній. До того ж LibreCAD стрімко розвивається, і я сподіваюсь в подальшому складе достойну конкуренцію таким проектам як DraftSight.

2 коментарі: